Nuci exceptionalе pentru randamente exceptionale


Acceptam deja comenzi pentru pomi de nuc pentru urmatorul sezon de plantare, care incepe de la sfarsitul lunii noiembrie. Nu ezitati sa ne contactati pentru a primi oferta dumneavoastra speciala, care include livrare la adrese din toata Europa.

Cine suntem noi?


Pepiniera noastra de nuci este o mica afacere de familie, situata nu departe de fluviul Dunarea in nordul Bulgariei. Suntem specializati in altoirea unor soiuri alese de nuc si in productia de seminte de nuc pentru sectorul silvic sau pentru alte pepiniere, care sa fie folosite ca portaltoi de calitate.

 

Soiurile noastre cultivate de nuc cresc bine in diferite conditii de sol, precum si in cateva regiuni climatice. Prin urmare, fiecare soi are preferintele sale. Va vom ajuta cu placere sa alegeti cea ce este cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

 

Tipurile de nuci care devin din ce in ce mai populare in ultimii ani sunt: Chandler, Fernor, Lara, Alsószentiváni 117, Milotai 10, Fernette, Franquette si Tulare.

 

De asemenea, tot mai multa atentie primesc acele soiuri de nuci care au miezul rosu. In prezent oferim unul dintre aceste soiuri: Red Livermore.

Cum sa va planificati gradina de nuci?


Pentru a obtine o crestere perfecta a viitoarei dumneavoastra livezi de nuci, ar trebui sa abordati planificarea cu atentie la cativa factori precum:

Solul este potrivit pentru cultivarea Chandler sau a nucilor in general?

Precipitatiile sunt prea scazute pentru cresterea Fernor sau trebuie oare sa aleg Lara din cauza conditiilor mai racoroase de vara?

Exista intrebari suplimentare la care trebuie sa primiti raspuns inainte de a alege soiul potrivit pentru dumneavoastra. Vom fi bucurosi sa va ajutam la alegerea soiului potrivit.

Dupa ce veti face alegerea, va putem pune la dispozitie nuci certificati categorie biologica de la pepiniera noastra, astfel incat in curand sa culegeti propriile dumneavoastra nuci ecologice. Toate soiurile noastre cu randament ridicat sunt altoite pe portaltoi sanatos (fara virusi) (Juglans regia).

Gradinarit stiintific


Calitatea pe care o obtinem la altoire se datoreaza nu numai experientei practice acumulate, ci si faptului ca suntem in mod regulat interesati si aplicam ultimele cunostinte stiintifice. Am constatat ca aceasta este cea mai de succes abordare pentru obtinerea celei mai bune calitati in cresterea puietilor de nuc. Combinand experienta si stiinta, crestem rata de succes a cultivarii.

 

In plus, va putem pune la dispozitie puieti de nuc la preturi foarte competitive datorita locatiei noastre convenabile.

Iubim natura si mediul inconjurator


De la infiintarea pepinierei noastre de nuci, ne-am concentrat pe agricultura durabila si ecologica. Misiunea noastra este sa protejam natura de poluare. Facem toate acestea deoarece ne dorim ca copiii nostri sa creasca intr-un mediu sigur si curat.

 

Arborii de nuci au un rol natural atunci cand vine vorba de o lume mai durabila. In plus ne ofera fructe delicioase. Miezul de nuca, in special cel de calitate organica, este preferate in intreaga lume pentru gustul si valoarea nutritiva. De aceea, cu dorinta si placere, prin activitatea noastra contribuim la un viitor mai durabil.


De ce sa cumparati puieti de nuc de la Walnuts Bulgaria?


  •  Calitate – Calitatea exceptionala a puietilor nostri cultivati se datoreaza anilor de experienta;
  •  Pret – regiunea noastra este foarte competitiva din punct de vedere financiar in ceea ce priveste costurile de productie, ceea ce ne permite sa oferim cele mai bune preturi din toata Europa;
  •  Incredere – lucram de mai bine de 10 ani cu pomi de nuc;
  •  Certificate organic – lucram “mana de mana” cu mama natura, pentru a produce puietii nostri de nuc, in cel mai durabil mod;
  •  Soiuri productive – cultivam soiurile de nuc cu cele mai mari randamente;
  •  Control fitosanitar – toti pomii nostri sunt supusi unor teste regulate, care garanteaza ca cultivam un material saditor neinfectat;
  •  Consultanta competenta – vom fi bucurosi sa va consultam, va vom ajuta sa alegeti varietatea potrivita de nuc pentru conditiile dumneavoastra climatice si vom raspunde la orice intrebare cu privire la plantatiile de nuc.

De ce sa investiti in plantarea livezilor de nuci?


  •  Investitie orientata catre viitor;
  •  Cerere in puternica crestere;
  •  Randamente ridicate si potential bun de profit;
  •  Adesea este foarte bine subventionata financiar;
  •  Material lemnos de valoare – asigurare de pensie!
  •  Ecologica (bilant pozitiv de CO2);
  •  Durabila in vremuri de schimbari climatice – o alternativa excelenta a agriculturii traditionale;
  •  Mai putin susceptibile la boli – o optiune foarte buna pentru agricultura ecologica.

In ce perioada a anului trebuie sa plantez nucile?


Pomul trebui plantat in sezonul de iarna, cand nucul este in stare de repaus. In functie de conditiile climatice, aceasta va fi intre noiembrie si martie. Este foarte important ca temperaturile sa fie scazute, astfel incat radacina sa nu se usuce in timpul procesului de plantare si arborele in repaus sa nu se trezeasca inainte de a fi plantat. O parte a procesului corect de plantare este irigarea, deoarece asigura un inceput bun al ciclului de viata al puietului. Pe tot parcursul perioadei de repaus, plantarea se poate face atunci cand temperaturile zilnice sunt peste 0°C, astfel incat radacina sa nu fie deteriorata de inghet.

In ce parti ale lumii pot planta cu succes nuci?


Arborii de nuc pot fi cultivate in toata lumea, in principal in zonele cu climat temperat.

Factorii limitativi sunt temperaturile de vara prea ridicate, temperaturile de iarna prea scazute, brumele tarzii in timpul primaverii si apa prea putina. Problema cu apa poate fi rezolvata in mod artificial, dar problemele de temperatura nu pot fi controlate.

Bineinteles, alegerea unui soi cu inflorire tarzie va permite sa evitati daunele cauzate de gerurile tarzii de primavara, iar alegerea soiurilor rezistente la frig va ofera posibilitatea sa le plantati in zone cu clima mai rece.

 

In general vorbind, nucile pot fi deteriorate in mod semnificativ la temperaturi de peste 42°C si sub -23°C. Temperaturile foarte ridicate si foarte scazute au un efect nociv semnificativ mai mare daca isi fac aparitia primavara (procesul de vegetatie sau „trezirea” pomului) sau toamna. In aceasta perioada nu numai temperatura, dar si intensitatea radiatiei solare pot avea, de asemenea, un efect nociv.

Ce conditii sunt cele mai bune pentru cresterea nucului dvs.?


In general vorbind, nucul are nevoie de sol bine drenat si soare.

Cel mai bun sol pentru cresterea nucului este solul argilos nisipos adanc, care este bine drenat. Nucul poate creste in intervalul de pH 5-8, dar este perfect in jurul valorii de 6,5. Daca solul este prea acid – foarte aproape de 5 sau prea alcalin – aproape de 8, pomul nu se usuca, dar nu se poate dezvolta in cel mai bun mod. In cazul solului prea acid, pH-ul poate fi corectat cu calciu/calcar. Modul invers cu niveluri de pH prea ridicate este putin mai dificil de corectat, dar este posibil, de exemplu, cu mulci de ace de conifere si rumegus.

 

In ceea ce priveste lumina soarelui, un nuc are nevoie de aproximativ 6-8 ore pentru a se dezvolta bine si a obtine recolte bune.

 

Un alt factor care trebuie luat in considerare, inainte de a va infiinta gradina de nuci, este necesitatea ca radacina nucului sa se dezvolte liber la o adancime de cel putin 3 m. Asadar, daca exista formatiuni stancoase subiacente, copacii nu se pot dezvolta destul de bine.

 

Un alt daunator pentru dezvoltarea nucului este umidificarea excesiva. Nu trebuie confundat cu nivelurile scazute ale apelor subterane, care sunt foarte benefice. Irigarea, in functie de locul in care va aflati in lume, are loc dupa precipitatii, daca solul este prea compact sau daca nu este suficient drenat.

Recolta de nuci


Recoltarea se face din septembrie pana in octombrie, in functie de soi, iar randamentul ajunge la 50 kg de miez per pom. In functie de aceasta daca aveti o livada mare de nuci sau cresteti cativa pomi in curtea dumneavoastra, modul de recoltare va fi diferit.

Daca sunteti producator-hobby si aveti o livada mica, va trebui sa asteptati pana cand nucile vor cadea in mod natural din copac dupa coacere. In acest caz, va trebui sa gasiti si un loc uscat unde sa se usuce.

Daca sunteti producator profesionist, va trebui sa investiti in echipamente de recoltare si uscare.